Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Йордан Опиц гледа цветен телевизор в килия без прозорци

Иконописецът Йордан Опиц, който трябва да лежи 5 години в затвора за убийството на крадец с над 30 висящи дела, който се канел да обере дома му, вече е в затвора в самостоятелна килия. Тя е широка, в нея няма други престъпници, но няма и прозорец и художникът не вижда слънцето.

 Той поискал да рисува икони, обаче нямал подадена молба в отдел на затвора „Социални дейности“. След като подаде и ако я одобрят, той може да бъде приет в арт клуба, в който пък има помещение, където може да се рисува. Дайте ми четките и платната, нищо друго не искам, казал той на своите близки и им заръчат да пратят картините му на сигурно място, за да не бъдат откраднати.

Групата, организирана за освобождаването му, изригна във Фейсбук, че е нечовешко да го държат сам, да няма прозорец и да не му дават да рисува. Неговите поддръжници, които са над 7000, ще продължават да настояват за помилване. Те твърдят, че Опиц е защитавал дома си и имуществото си, а не е тръгнал да стреля по случайни минувачи. И че в България трябва да се приеме закон, който дава право на хората да се защитават. Иконописецът има много заболявания чува трудно, вижда само с едното си око и едва ли ще може да прекара пет години зад решетките. Новоизлюпената правистка Албена Вулева обаче го заклейми пред цяла България, наричайки го убиец и каза, че присъдата му е малка и законът предвиждал повече години затвор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *