Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Йордан Динов претрепан заради дългове

Йордан Динов

Една от основните версии по които работят следователите за разстрела на хазартния бос Йордан Динов е неплатени дългове от черно тото, разкриват криминалисти. Те са категорични, че по мъжа е стреляно, за да бъде убит и напълно изключват възможността за обикновено сплашване. Килърът е действал целенасочено, но все още не се знае дали убийството е планирано или е станало спонтанно.

Показанията на очевидците по отношение външния вид на стрелеца са различни. Едни го описват като мъж с дълга черна коса и няколкодневна брада, докато други твърдят, че бил ниско подстриган и гладко избръснат. Свидетелите са единодушни само за едно – килърът е бил сравнително млад човек, на възраст 30 – 35 години.  Той и жертвата вървели в една посока по улица „Кирил и Методий”, а след като застрелял Динов, гангстерът избягал към бул. „Мария Луиза”.

Йордан Динов – убийство

„Според основната версия на следствието Йордан Динов е убит заради хазартната си дейност. Той е работел с изключително големи суми и е много вероятно да е елиминиран заради свои дългове” – разказват полицаи.

Соченият за хазартен бос № 1 на Благоевград беше разстрелян показно в центъра на София. Уцелен е на три места – в гърдите, в ръката и в главата, като фатален се оказва последният изстрел. Убитият носел в себе си около четиридесет хиляди лева в българска валута и евро, два таблета и айфон. Не е изяснено какво точно е правел Динов в столицата. Следователите предполагат, че е имал важна среща със свои бизнес партньори. Проверяват се и видеозаписите от камерите в близост до мястото на инцидента.

От полицията припомнят, че преди няколко седмици бе проведена мащабна акция в повече от двадесет пункта за онлайн залози на спортни събития в Благоевград, Кюстендил, Сандански и други градове от региона. Всички да били собственост на фирма „Планет уин 365”, собственост на Йордан Динов. От вътрешното министерство изризат с версията, че наред с легалната си дейност, пунктовете са въртели и незаконен бизнес с черно тото. От това дсържавата биля ощетявана с по около половин милион лева на месец.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *