Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Известни световни компании заливат България със стоки – боклуци – видео

hraniВ кофа за боклук на големите компании се е превърнал пазарът на хранителни стоки в България. Проучване в няколко страни от ЕС показва, че макар да се произвеждат на едно и също място, известните марки продукти се предлагат с различно качество, в зависимост от стандарта на живот в дадена страна.

stoki_bokluciВ изследването са проверени Кока- Кола, пипер „Котани”, шоколад „Милка”, кафе „Чибо Еспресо” , „Нескафе Голд”, „Якобс”. Сравнено е качеството на известните марки стоки в : Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Унгария, Румъния и България.

Най- високо качество на дадените продукти се поддържа в Германия и Австрия. Последно

"Милка" поддържа едно и също качество във всички проверени страни

"Милка" поддържа едно и също качество във всички проверени страни

присъединилите се към ЕС държави обаче са снабдявани уж със същите стоки, но с многократно влошено качество. Единствено шоколади „Милка” имат еднакви резултати във всички изследвани държави.

Най- много нарушения са открити в пробите на пипера. За българския пазар компанията спестява многократно чистия екстракт от растението, за да увеличи грамажът му за австрийския. А пиперът се пакетира на едно и също място!

Кока- кола пък слагат евтин заместител на захарта в продукцията си за Словакия, България, Румъния и Унгария. Докато в останалите проверявани страни компанията поддържа стриктно високо качество на известната марка

В Колата за България не се слага захар, а заместител

В Колата за България не се слага захар, а заместител

безалкохолни напитки.

При кафетата също има сериозни разминавания между предлаганото в Източна и Западна Европа. Компаниите отново пестят ценните съставки от по- бедните страни, за да поддържат качеството в по- развитите.

В същото време, българите са едни от най- болните хора в Европа, а за това, освен стресът и лошото здравеопазване, влияе до голяма степен и качеството на храната. Всъщност, нито газираните напитки, нито кафето, нито шоколадът са полезни за здравето, но имат по- природосъобразни заместители.

Как се отразява на здравето дългогодишната консумация на некачествени храни. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Известни световни компании заливат България със стоки – боклуци – видео

  1. рени цветкова Отговор

    24.05.2011 в 14:34

    тука гьли е клоаката на Европа,значи всичко може.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *