Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Известна френска лаборатория: Записите за Мишо Бирата са автентични – с видео

bb3Записите на Ваньо Танов и Бойко Борисов за Мишо Бирата са напълно автентични. Експертизата, поръчана от в-к „Галерия” в независима френска лаборатория, посочва, че не са извършени манипулации.

Анализът е цели 15 страници, в които ясно и точно се доказва, че записът не е монтаж, нито е бил обработван допълнително. Това заяви зам.-главният редактор на „Галерия” Явор Дачков пред БНР. Журналистът обвини МВР, че тяхната експертиза на скандалните записи, умишлено била написана объркващо за заблуда на обществото. Анализът, направен от МВР, сочи, че записите може и да са манипулирани. Прокуратурата все още не е готова със своята експертиза.

Записите на СРС-та между шефът на митниците Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов, бяха огласени от вестник „Галерия” на 14 февруари. Официалната позиция на министър- председателя е, че се обадил на Танов за Мишо Бирата по

Явор Дачков: Записите са 100% автентични

Явор Дачков: Записите са 100% автентични

настояване на президента Първанов. Танов заяви, че не си спомня да е водил такъв разговор с премиера и го нарече манипулация. В същото време, третият участник – Антоний Странджев, бивш заместник на Танов, потвърди, че записите са оригинални и не му трябва експертиза, за да си познае гласа.

Явор Дачков настоя бившият служител от ДАНС Росен Миленов да бъде

Борисов наистина натискал за Мишо Бирата?

Борисов наистина натискал за Мишо Бирата?

извикан на разпит в парламента. Мъжът твърди, че наистина е подслушван телефонът на Ваньо Танов и разговорите му са записвани. От ДАНС потвърдиха, че Миленов за кратко е работил при тях, но бил на ниско ниво и няма откъде да знае кой е бил записван.
Френската лаборатория, която анализирала записите, е една от най- добрите в Европа. Работи с френския съд и прокуратура, както и с редица други страни. Експертизата на „Галерия” обаче не може да използва в разследването, тъй като е поръчителят е частен.

Ето какво каза Антоний Странджев за скандалните записи. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *