Изтрещяхме! Луд се опита да стреля по Цветанов

0

60-годишен мъж се осмелил да протестира по свой начин срещу министъра на вътрешните работи. Той насочил пистолет към кортежа на Цветанов, а след това блъснал кофа за боклук към луксозните коли. От охраната веднага слезли и арестували мъжа, който крещял несвързано срещу МВР-шефа.

 Оказало се, че мъжът е стар познайник на полицията. Той има пет регистрирани случая на хулиганство и една присъда за същото. През 2008 година е бил принудително въдворен в психодиспансер за лечение на психично разстройство. Нападателят е със сериозни отклонения, няма дом, живее на улицата и често става агресивен. Пистолетът, с който готвел атентата се оказал газов и на всичкото отгоре незареден. Някои може да направят от мухата слон, но повечето хора смятат, че не става дума за никакъв атентат, а за болен човек, чието място не е на улицата. Може би е крайно време Цветанов да попита колежката си Десислава Атанасова реши ли се проблемът с психиатриите в страната и тяхното финансиране.

Преди месец директорът на болницата в Раднево предупреди, че лудите ще излязат на улицата и ще има дори убийства, защото държавата няма пари да плаща на персонала в специализираните болници, нито да купи необходимите лекарства. Болните се изписват преди да се оздравели, а няма места, в които да бъдат настанени за постоянно най-опасните от тях. „Атентаторът“ най-вероятно ще бъде настанен пак в лечебно заведение, защото е видимо невменяем и не отговаря за постъпката си.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/-6FofonG-zo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *