Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Източват еврофондовете с обучения менте

Еврофонд

Пазени от огромен политически чадър български фирми източват стотици хиляди евра от еврофондовете, без да осъществяват каквато и да било дейност. Това издадоха хора запознати с порочните практики и разкриха същността на корупционната схема.

Според информаторите, всичко е много просто, но за сметка на това изключително ефективно. Определени фирми просто намират начини да печелят някакви проекти, финансирани със средства от ЕС. След това пишман лекторите правят курсове за квалификация и преквалификация в интернет, които би трябвало да завършват с изпит и издаване на съответния сертификат.

Обучение по интернет

След като бъдат одобрени за финансиране от фондовете, започвали да набират желаещи да се учат, ама с помощта на близки приятели, както и хора без работа, които се надяват да намерят средство за препитание.

След това мнимите преподаватели давали възможност на своите курсисти да вземат всичките си изпити с висока оценка, без значение дали някой е научил нещо и дали ще има смисъл от това да си губи времето. Шестиците пишели, защото при висок успех на курса, организаторите получавали допълнителни поощрения по дадената програма.

По принцип, за всеки един курсист се плащали по 1 500 лева, които мошениците просто слагат в джобовете си. Най – страшното обаче тепърва предстои. Юристи издават, че при установяване на порочна схема, наравно с фалшивите преподаватели отговорност носят и самите курсисти, които доста често си нямат на представа в какво всъщност са се забъркали.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=cVlBy5oVJPE

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *