Израел окончателно ни изхвърли от разследването на атентата в Бургас

0
Камикадзето от Бургас

Службите в Израел вече официално отказаха всякакво сътрудничество с българските власти, по въпроса с разследването на самоубийствения атентат в Бургас от 18 юли. Това съобщи пред журналисти Калина Чапкънова, окръжен прокурор на морския град.

Тя допълва, че от посолството на Израел е получено официално писмо, в което се изисква да бъдат върнати вещи на туристите, които българските полицаи са събрали след взрива на летището. Нашите обаче отказали, като се позовали на разпореждане в наказателния кодекс, според което вещи могат да бъдат съхранявани в полиция до приключване на разследването.

Съучастникът на камикадзето от Бургас

Според думите на Чапкънова, нашите власти са отправили молба – форма за сътрудничество, но отказа да коментира какъв е отговорът на отсрещната страна. Израелците пък дори не са си и направили труда да изявят желание за съвместна работа по случая. Друго интересно около атентата е, че родните полицаи работели по разкриване на извършителите и през почивните дни.

„Направили сме всичко, което е възможно да се свърши по този случай. Не виждам да се пропуснали нещо. Аз обаче мога да коментирам само действията на България, но не и тези на отсрещната страна” – заяви Калина Чапкънова, която е и наблюдаващ прокурор по делото.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=0wHxCmxawMc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *