Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Изобретиха компютър с рекорден интелект

Учени създадоха гениален компютър

Учени от Швеция създадоха гениален компютър с IQ 150. Свръх  интелигентният компютър без особени усилия  слага в малкия си джоб 96 на 100 от човешката раса, която средно изкарва едва 100 точки на въпросния тест за интелигентност. Едва 4  човека на 100 могат да постигнат  интелектуалния резултат на гениалната машина. Уникалният по рода си компютърен софтуер е създаден в университета в Гьотеборг под егидата на Клаес Щранегард.

Въпреки всичко все пак човекът води първенството над машините в някои области…

Целта на специалиста е била да разработи програма, която да е способна да „мисли“ не по – зле от представител на хомо сапиенс. В крайна сметка екипът на Клаес Щранегард постига целта си и сътворява компютър, който  има поведение сходно  на  образците, заложени в човешкия мозък.

Иновативният софтуер може да намери „зависимости“ във всяко съобщение, което съдържа психологически компонент от труда на човека, както е примерно при финансовите операции. Гениалният компютър обаче не може да се  мери с човека при анализи във всички научни области, където отсъства психологическия спектър на нещата, както е примерно при прогнозите за времето.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *