Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Изненада! Катаджиите масово не познават правилника за движение по пътищата!

Катаджиите не знаят правилника за движение

На всеки български шофьор се е случвало да попадне на катаджия, който явно се чуди за какво да се заяде и вади жокери от задния джоб с мерака да напише глоба. В повечето случаи подобно поведение се обяснява с натиск „отгоре” за събиране на повече глоби, които да напълнят хазната. Оказва се обаче, че доста голяма част от пътните полицаи в родината просто не познават добре Закона за движение по пътищата.

Обвинението към пагоните идва от Асоциацията за квалификация на автомобилисти, които обвиняват катаджиите в недостатъчна компетентност. Според изследвания на асоциацията, доста голяма част от полицаите не могат да преценят правилно кое е нарушени и кое не, поради непознаването на нормативните актове.

Катаджиите не знаят правилника за движение

Председателят на обединението Красимир Георгиев коментира, че самият той доста често се натъква на некомпетентност и непознаване на основни положения в закона за движение. Според него, тези които контролират трафика също трябва да преминават курсове на обучение, но не както досега секретни, а явни. Това ще даде на хората възможност да възвърнат поне част от вярата си в полицията.

„В момента ситуацията е такава, че някъде се провежда обучение, някъде се прави изпит и въобще не е ясно как се проверяват резултатите от тези изпити. Ножът се държи от едни и същи хора през цялото време” – казва председателят.

Поради недостатъчните знания на униформените, доста често се стигало до съвсем неоснователни глоби, които напразно озлобяват хората. Мнението на Георгиев е подкрепено от инструктори с богат опит, които са забелязали същите тенденции. Според тях от КАТ отказвали да говорят по темата.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Изненада! Катаджиите масово не познават правилника за движение по пътищата!

  1. dgdfh Отговор

    20.03.2012 в 22:36

    ru6veta nali go znaqt :D to tva u4at katadjiite, a drugite policai u4at kak da reketirat i iznudvat ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *