Измамник печели 2000 лева от убито дете

0

Мошеник взе 2000 лева от доверчива жена. Сценарият бил класически – мъж се представил за полицай. Обадил се строго на жената по телефона и й обяснил, че синът й катастрофирал в София.

На пешеходна пътека не спрял и убил малко дете, което в това време пресичало улицата. Полицаят бил единственият свидетел и можел веднага да прикрие виновника, ако майката плати 2000 лева. И понеже нямало много време, да ги даде на негов приятел във Враца. Жената се паникьосала, извадила всичките си спестявания и отишла на уречената среща. Тя дала на полицейския пратеник парите и се прибрала притеснена вкъщи да среди развоя на събитията.

 Не се обадила на сина си, защото мислела, че той е в полицията и дава показания. В това време се обадил собственият й син да я пита как е. Тя възкликнала „Пуснаха ли те, мама?!“ , а той попитал откъде да ме пуснат и така измамата лиснала. Жертвата веднага отишла в полицията във Враца и направела оплакване. Според нея мнимият полицай бил облечен с панталон седем осми, фланелка с къс ръкав и имал шапка с козирка, тъмна на цвят. На това описание отговарят поне една трета от младите хора в региона.

Полицаи смятат, че телефонните измами ще спаднат драстично, ако се приеме закон, в който и жертвите бъдат привличани към отговорност за опит за прикриване на престъпление. Преди да вадят пари от дюшека, жените ще се замислят сериозно, дали ще спасяват блзките си, или самите те ще отидат в затвора.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *