Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Измамни фирми обучават телохранители за два дена

gardИзмамници се възползват от ширещата се безработица и предлагат ускорени двудневни спец – курсове за телохранители. Срещу 250 лева всеки, който има тапия за ползване на оръжие, може да вземе диплома за професионален бодигард.

Работата на телохранителите е доста добре платена, защото клиентите обикновено са заможни хора. Уменията, които обаче трябва да притежава личния охранител са много повече от това да може да щофира и да раздава крошета. Според истинските спецове в занаята, за два дена човек не може да се научи дори как да извежда обекта от колата. За телохранители с дългогодишен стаж хора с такива фалшиви удостоверения са опасни за клиентите си. Най – вече защото нямат психическата подготовка за реагиране при нажежени ситуации. gard1

Собственик на охранителна фирма разказва, че всеки ден върволици от момчета с дебели вратове идват да си предложат услугите като представят измислените си дипломи от няколкодневни курсове. Демонстрират самоувереност и си мислят, че работата им е в кърпа вързана. Много рядко наистина ценни кадри се явяват на интервюта.

Подготовката на професионалния телохранител включва както теория, така и много технически умения. Физиката на човека е важна, но не е всичко. Просто е невъзможно за броени дни да се стане бодигард.

Още по – нагли мошеници обещават курсовете да се водят от световноизвестни имена, които обаче никога не се посочват в обявата. Тогава и исканите пари за обучението са много повече – над 1000 лева. Но с такава сума едва ли ще се намерят много мераклии.

Охранителният бранш се е наводнил с много фирми, които предлагат бодигардове с подобни бутафорни дипломи, споделя спец от бранша. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *