Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Изкарват затворници на протестите

Бургаския затвор

Бургаския затвор

Хора на ГЕРБ върлуват в Бургаския затвор, където набират кадри за антиправителствените протести в София, научихме сензационно от достоверни източници. В престъпната схема са включени служители, които срещу допълнителен финансов стимул, намират начин да агитират и изведат на свобода закоравели изнасилвачи и крадци. Вербуват се предимно членове на бандата на „Отрепките“, който Бойко Борисов и свитата му „презираха“. Неподчинилият им се надзирател Йордан Тончев останал без работа.

Историята е на пръв поглед банална, а на втори – достойна за филмиране. В ранното утро на 12 септември 2013 г. служители от столичния КАТ спират за проверка ситроен на „Околовръстното шосе“ до село Чепинци. Катаджиите проверяват документите на водача Димитър Комаров. Спътникът му Йордан Тончев също се легитимира и те виждат служебната му карта. Шофьорът обаче е доста изнервен и това прави впечатление на полицаите. Съсредоточават се върху документите му и с изненада откриват, че казва едно име, а показва карта с име Радо. Оказва се, че въпросният Радо е известен крадец на злато, популярен в подземния свят с прякора Кифлата. Зад гърба си има ефективна присъда от 16 години за обир на бижутерски магазин в столичния квартал „Илиянци“. 27-годишният мъж е част от бандата на „Отрепките“, както наричат обирджиите, придобили медии на популярност по времето, когато ГЕРБ водеше титанична битка за подчинение на съдебната власт, а съдии бяха призовавани да внимават как правораздават.

 

Йордан Тончев имал чисто съдебно минало

Йордан Тончев имал чисто съдебно минало

Йордан обяснил, че се връщат с Кифлата от пиянска сбирка, без да поясни как така надзирател със съмнително минало и криминален тип се веселят заедно. По време на разпитите твърдял, че надзирателят Тончев познава лицето единствено като Радо и във фаталната вечер го среща за първи път на въпросната почерпка. Намерили се и свидетели, които твърдели, че знойна красавица запознала Кифлата с Данчо, който бил страшен купонджия и доста доверчиво момче. Бил от онези редки птици, при които добротата граничела с откровена наивност. Бившите му колеги от Бургаската пандела били напълно убедени, че надзирателят въобще не е и подозирал какво ще му донесе до главата купонът.

Кифлата е един от главатарите на банковия обир във Враца, извършен воглаве с бившил полицай Христо Георгиев. Припомняме, че на 1 октомври 2013 г. от банка в града бяха задигнати над 90 000 лева.

Досега Йордан Тончев не е имал вземане-даване с бандити. Той се радва на безупречна репутация и чисто съдебно минало. Колегите му признават, че искрено се учудили, като узнали, че е присъствал на място, където се консумира ударно алкохол, тъй като не е любител на чашката. Допускат, че умишлено е натопен, защото опитвал многократно да съди работодателите си от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заради непризнат извънреден труд. Запознати разказват, че шефовете му не успели да го направят част от стройната система за „услуги и ходатайства“, поради което станал крайно неудобен и бързали по всевъзможен начин да се отърват от него.

Докато Тончев води дела за обезщетения, му възлагат куп извънредни дежурства, комаров пък е изпратен от негов колега на пиянския запой и успешно го въвлича в капана. В момента на задържането Тончев бил в шок – вместо лична карта подал на патрулиращите полицаи служебния си документ, с което станал любим герой на жълтите медии.

Скандално подхвърляната версия от сайтове, близки до бившите управляващи от ГЕРБ, има своето обяснение – през лятото многократно били отправяни оферти от така наречените „протестиращи“ Йордан да предостави списъци с телефони на бивши арестанти, които щели да бъдат използвани като част от ядрото на протестите срещу кабинета на Орешарски, но той упорито отказвал.

Надзиратели от Бургас със сходни трудовоправни спорове в съда успяха да спечелят делата си срещу Министерството на правосъдието. Тончев обаче е без официален обвинителен акт, уволнен дисциплинарно след 72 часово задържане, по време на което му е заявявано в прав текст, че ще бъде държан сам в килия и ще бъде извеждан само с белезници.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *