Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Издирват вдовицата на Димата Руснака

Районният съд в Костинброд е пуснал за издирване Ирена Минева, вдовица на разстреляния през 2005 г. сикаджия Дмитрий Минев – Руснака, научихме от източници в съдебната палата в града на Йоско. Посочва, че е била ответник заради спор за пари по дело, свързано с бизнеса й.

Дмитрий Минев - Димата Руснака

Дмитрий Минев – Димата Руснака

Заседанията обаче минали без Минева, защото тя от години живеела в Америка и рядко посещавала родината.

Въпреки това тя върти бизнес с лимузини тук, след като кризата я оставя зад борда в раздаването на кредити.

Ирена Минева

Ирена Минева

Ирена Минева заминава зад океана 2 години след разстрела на съпруга си Димата Руснака. Той е един от основателите на СИК. След разцеплението в групировката остава на страната на Маргините и влиза във война с останалите, които са „по-близки до тогавашния главен секретар на МВР Бойко Борисов. Това са Румен Николов – Пашата, Младен Михалев -Маджо, Милчо Бонев – Бай Миле, и Венцислав Стефанов, президент на „Славия“.

Руснака е убит от снайперист на столичния булевард „Витоша“, след като излиза от модерно заведение. Стрелецът го дебне от апартамент на депутат от НДСВ и се измъква от местопрестъплението необезпокояван от полицията, която тогава се ръководи от Бойко Борисов, Подозренията падат върху служилия във френския легион Красимир Станчев, а след това и върху заловената хвърковата хърватска банда, но убийството не е разкрито.

Вдовицата на Димата Руснака е дала показания още тогава, но делото е от т.нар. студени досиета, а разследването е спряно отдавна. Все пак Ирена Минева намира пристан при съпругата на Малкия Маргин Мария. Тя остава и най-вярната йприятелка до днес. Двете често си гостували една на друга. Освен това са съдружнички в две фирми.

Малкия Маргин със съпругата си Мария

Малкия Маргин със съпругата си Мария

Въпреки че живее в САЩ, Ирена Минева движи бизнес с лимузини в България. До 2009 година фирмата й „Файнейшъл консулт“ е водеща в областта на лизинга за скъпи автомобили и джипове. Говори се, че след това, по времето на ГЕРБ, е изхвърлена от този бранш и постъпленията й рязко намаляват. Мениджърите й официално се оправдават с финансовата криза.

След това фирмата на Ирена Минева преминала към отдаване под наем на лимузини за тържествени случаи, основно сватби.

Никой не знае обаче с какво се занимава дамата в САЩ. Близки до нея в миналото разказват, че била наясно с икономиката и банкирането и най-вероятно инвестира в Америка. Говори се, че е в бизнеса и с регистрации на офшорки.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *