Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Изчезването на българската нация

старчовек2България е сред петте нации, най-силно застрашени от изчезване, сочат данните на ООН за изминалата година.

Застаряването на населението е неизбежен процес, който през следващите десетилетия ще обхване целия свят, твърдят учени от организацията. Развиващите се страни по този показател ще достигнат развитите. Едновременно с нарастване на броя на възрастните хора над 65 години, ще намалява числеността на децата. А след 40 години старците ще са преобладаващия процент от населението на Земята.

Държавите, които ни предхождат в класацията за остаряващи нации са : Япония, Италия, Германия и Швеция. Само в тази тъжна статистика заставаме рамо до рамо с големите в световен мащаб- с 24 % население в пенсионна възраст. С тази разлика, че всяка от първите три „старчески държави“ е с 60-130 милиона жители, а ние – 7 милиона. Единствено Швеция е по-малка от нас. Но тамошното правителство пък е отворено за емигранти, които ежегодно попълват бройката на данъкоплатците.

Поне да бяхме стигнали тяхното ниво на икономическо развитие! След 100 години българския етнос ще изчезне и никой няма да го помни. Защото на общия световен фон сме твърде малки и незначителни.

Три прилагателни ни описват най-добре: завистливи, мързеливи и комплексирани.
Какво ще остане след нас- едно бунище. Както във физическото измерение на думата, така и в духовното. Мръсотията, която е навсякъде около нас, бавно, но сигурно се просмуква и в душите ни. А те, душите, нямат никаква съпротивлителна сила. Отслабени са от погълнатата анти-култура на „ щракането с пръсти” . Пък мозъчетата са плесенясали и са се превърнали в същите кухи кутии, които им служат за забавление.

Нациите, които са мъртви духовно, са обречени и на физическо самоунищожение. Така че, ако в класацията на ООН имаше критерий „ духовност”, щяхме да сме на самото дъно на чарта.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Изчезването на българската нация

  1. амброаз Отговор

    11.03.2010 в 13:40

    Светлината в тунела е от запаления фитил на бомбата По-добре ужасен край отколкото ужас без край

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *