Иво Тонев отказал 30 милиона за „Герена“

0
Иво Тонев първо взриви централната трибуна на „Герена", след това изпъди германците, а накрая се оказа, че няма пари за строежа
Иво Тонев първо взриви централната трибуна на „Герена“, след това изпъди германците, а накрая се оказа, че няма пари за строежа

Шефът на „Левски“ Иво Тонев станал за смях пред германската компания ISF, шушукат на „Герена“. През лятото той отрязал немците, които искали да поемат цялото изграждане на новия стадион „Георги Аспарухов“. След това обаче останал без пари и наскоро се претръшкал обратно на дойчовците.

Иво Тонев Става въпрос за същата компания, която сега иска да прави национален стадион на мястото на ст. „Славия“. Германците първо отишли в „Левски“. Тогава сектор „А“ зееше взривен, като събарянето му стана по заповед на Тонев в началото на тази година. От ISF предложили инвестиция за 15 млн. евро на „Герена“. Офертата била да построят целия стадион наново. Настояли те да управляват съоръжението, а футболният клуб само да го ползва без пари. Гербаджията Тонев обаче се опънал като магаре на мост, след като научил, че немците щели да организират на арената концерти на световни рок групи. Протежето на Бойко Борисов завидяло, че друг ще изкарва пари от стадиона, който иначе е харизан на „Левски“ безплатно от държавата.

Говори се още, че от ISL категорично отказали да бутнат пари под масата срещу подпис върху договора. В крайна сметка Тонев изгонил немците, които отишли на стадион „Славия“ при Венци Стефанов. Тонев пък разправял, че офертата на ISL била неизгодна. Ударил се в гърдите, че той лично ще намери средства за стадиона.

Накрая се оказало, че парите ги няма и „Герена“ рискува да си остане разрушен за стогодишнината на „Левски“. Само за сектор „А“ трябват почти 8 млн. лв. Уплашен, Иво Тонев хукнал да чука на вратата на немците от ISL и да ги навива да се връщат обратно. Самият той призна по-рано тази седмица, че се водят преговори за това. Германците са усетили, че пишман шефът на „Левски“ е останал по бели гащи, и най-вероятно сега ще искат още по-големи правомощия върху мениджмънта на стадиона. „Тонев се наигра на „иди ми – дойди ми“ и накрая стана за смях“, злорадстват на „Герена“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *