Иво Прокопиев бяга в чужбина заради съдебни дела и дългове

1

prokopievОлигархът Иво Прокопиев спешно разпродава целия си бизнес у нас и стяга куфарите за Щатите. Медийният бос е затънал в дългове, а и над главата му са надвиснали тежки съдебни дела за парични измами в особено голям размер. На близо 600 млн. лева се оценяват борчовете на Прокопиев към банки и частни лица.

За да прикрие истинската причина за бягството си отвъд океана, собственикът на в-к „Капитал“ измислил доста безумно обяснение – че конкуренти подготвят убийството му.

Прокопиев не успя да се внедри в новата власт
Прокопиев не успя да се внедри в новата власт

Измишльотината на Прокопиев стреснала жена му, която вече задействала семейни контакти в САЩ, за да им помогнат тамошни приятели с намирането на нов дом. За колегите на олигарха обаче, номерът с поръчката за убийство не минава. Запознати с игрите на основоположника на кръга „Капитал“ обаче припомнят, че през няколко години олигарха пуска подобни слухове с цел да се отърве от кредиторите си.

На 600 млн. се оценява дълга на Иво Прокопиев към банките. Бизнесменът разпродава всички свои акции в над 90 фирми. Но не, за да се издължи, а за да започне отначало в Америка. Финансовите проблеми

20 млн. лева изчезнаха от "Каолин"
20 млн. лева изчезнаха от "Каолин"

на олигарха ескалираха в началото на годината, след като гръмна аферата с липсващите 20 млн. от „Каолин“. Заради далаверата с „потъналите“ пари Прокопиев може да лежи 10 години в затвора.

Не е ясна съдбата и на още една бръмка от бизнеса на олигарха – рудниците. Шефът на „Капитал“ притежава мини в Сърбия, Румъния и Украйна. Един лев от тях не е постъпил в хазната. По всяка вероятност и рудниците ще бъдат проверени за финансови измами.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *