Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Иво Инджев: Кой ни сви икономиката?!

ivoПри управлението на Жан Виденов ни свиха парите. А при следовника му Станишев ни свиха икономиката – същата, която тройно, трижди коалиционно и предизборно ни обявиха за уникално недосегаема за някаква си световна икономическа криза.

На пръв поглед това не боли толкова, защото все още не е толкова лично (както да ти обезценят личните спестявания) . Но е също толкова мащабна измама, маскирана с многократно повтаряната лъжа за България като „най-подготвената в света” да посрещне рецесията, инфлацията, безработицата и другите световни дреболии.

„Българската икономика се е свила с 4,8 % през второто тримесечие на годината спрямо година по-рано, показват експресните данни на Националния статистически институт. Така спадът се задълбочава, след като през първото тримесечие брутният вътрешен продукт се сви с 3,5 на сто. Това се дължи най-вече на индустриалния сектор. Външното търговско салдо продължава да бъде отрицателно, като вносът на стоки и услуги за полугодието се е свил с 24,2 %, а износът с 18,2 на сто”.

Това е малък цитат от БНТ за голямата беля, насред която уж неусетно живеем. Свила се е икономиката, особено индустриалният сектор, вносът на стоки и услуги, както и износът. А и доста други неща ( като потреблението, определящият температурата на нашата икономика сектор в областта на строителството, пазарът на имоти, туризмът и …).

Край, спирам да критикувам нашите доблестни медии.Те вече казват истината. Няма да им придирям, че в разширените им репортажи, слугинажи и други подобни лъжи-мажи съвсем доскоро ни убеждаваха, че си имаме излишък (каквото и да значеше това тъпо твърдение, според което сме имали повече пари, отколкото ни трябват)!

Оказва се , че всъщност страдаме от недостиг на резерви, далновидност, отговорност и свързаните с това средства за издръжката на държавата и нейната преобладаващо пазарна икономика.

Дойде часът на откровението, което вече осенява като религиозно просветление доскорошните медийно затъмнени за истината пропагандни трибуни. Но най-идиотското е, че тържеството на справедливостта ( поне по отношение на изясняване на картинката) няма как да ни зарадва. Това е все едно да са те лъгали за „отличното здраве” на близкия ти човек, но да се е окаже, че е малко умрял, след което да се прехласнеш по факта, че все пак си благословен да научиш истината. Нищо, че тя е зловеща.

И ми е омръзнало да научавам, че някой ми е свил икономиката, брутния вътрешен продукт и също толкова брутално – външното търговско салдо и реципрочния му внос.

Искам да знам КОЙ ги сви?

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *