Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Иван Костов: Убийството на Мирослава е извършено заради мафията

“Убийствата в Перник”, които са последвали след отвличането на Мирослава в Перник миналата година, вай-вероятно прикриват някакъв факт, който е особено важен за организираната престъпност, каза Иван Костов в ефир пред Сашо Диков.

 Синият депутат не отрече, че според комисията, която парламентът направи и нейното независимо разследване Мирослава е убита, защото е дочула нещо, но не го е осмислила, а не за откуп. По-късно е убит и единият от похитителите й Чочо, като деянието е маскирано като самоубийство. Припомняме, че след като полицията арестува Чочо, го отведе на обиск в дома му и под носа на полицаите със завързани ръце, той намери ключа за касата, в която държал пистолета си, пак с белезници го взе и се застреля.

Прекалено нагласена и прекалено невъзможна история, коментира експремиерът. Той се допитал до екперти, които казали, че на практика това е много трудно и изисква много време и шансът да се уцелиш така брилянтно в главата със завързани ръце и то светкавично пред очите на полици, е почти нулев. От предаването стана ясно, че Чочо е бил сътрудник на тайните служби, които се борели с мафията и бил внедрен сред престъпниците, за да подава информация. Вероятно той първо е видял, че Мирослава е станала свидетел на нещо, което не е трябвало да вижда. Получил е нареждане „отгоре“ да я отвлече, а по-късно и с негова помощ, или друг е извършил убийството. За да не останат свидетели, е организирано и неговото убийство, маскирано като самоубийство.

Иван Костов каза, че така се е пресякла връзката с нещо, което е свързано с голямата престъпност, а зациклянето на разследването над година и дългата процедура по освидетелстването на втория съучастник – Заяка, цели размиването на случая и отдалечаването му от общественото внимание. Водещ и гост намекнаха, че над цялата история има поставен сериозен политически чадър и този чадър явно предпазва и лицата, свързани с мафията.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *