Истинските „Недосегаеми“ са на свобода!

0
hr_kova4ki
Христо Ковачки

Skandalno.net С над 150 млн.лв са ощетили държавата „Недосегаемите”. При вчерашната спец-акция ченгетата арестуваха 15 души от близкото обкръжение на бизнесмена Христо Ковачки. Все още се издирва главатарят на групата- Никифор Вангелов, който е зет на енергийния бос.

Всички задържани вече имат по един арест зад гърба си преди две години за същите обвинения- пране на пари и точене на ДДС, в това число и Вангелов. Тогава обаче групата била освободена срещу парична глоба. Разликата е, че този път Христо Ковачки не фигурира в „черния списък”.

Изчезването на Никифор Вангелов не е случайно. Според криминалистите, протежето на Ковачки било

Тетко и зетко- Ковачки и Вангелов
Тетко и зетко - Ковачки и Вангелов

предварително уведомено за готвения арест- нещо типично за уж тайните операции на МВР иДАНС. Вангелов притежава 16 фирми и е собственик на ФК „Миньор”- Перник.

Зетът на Ковачки се намирал на върха на стройно организираната група . Номерата за финансови измами, прилагани от бандата, не са нищо ново. Източването на ДДС се правело по добре познатата схема: един и къщ продукт се продава на различни фирми-фантоми.Данъчните измами пък са извършвани предимно чрез издаване на мними фактури от една фирма на друга за уж извършена дейност.

Вангелов- кандидат за депутат от листата на "Лидер"
Вангелов- кандидат за депутат от листата на "Лидер"

По всяка вероятност има данъчни инспектори, които са помагали на групата срещу подкуп. Тъй като „тарикатлъците” са доста елементарни и лесно биха се разкрили. От МВР заявиха, че по всяка вероятност, хората от най-ниското ниво на структурата ще бъдат освободени.

Самият Христо Ковачки в момента е обвиняем за прикриване на данъци в размер на 16 млн.лв. На съдебната скамейка компания му правеше и Никифор Вангелов. Зетът обаче се отскубна от лапите на Темида като се кандидатира за народен представител. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *