Испанци задържаха 2 кораба с наркотици, пак замесени българи

1
Кокаин
Отново задържаха кораб натоварен с кокаин

Два кораба са били задържани днес на Канарските острови в Испания. По информация на властите има замесени и 4-ма българи.

Испанците смятат, че корабите са пренасяли дрога по „българска схема“. Единият кораб е идвал от Южна Америка, като е пренасял около 500 кг. кокаин, който е трябвало да се натовари на вторият кораб, предназначен за Галисия. Все още не са известни имената на нашите моряци, но по непотвърдена информация, между този удар и скандално задържаният кораб Свети Николай има връзка. Акцията е била съвместна с българските ченгета, дори има участие и на британски спецслужби, като може да се очакват още подобно осуетени сделки. Задържането на двата кораба е било в международни води, близо до Канарските острови.

Все още се установява самоличността на моряците, но за българите се знае, че са 4-ма, а другите от екипажа най-вероятно са латиноамериканци. Испанският вестник „Ел Мундо“ изтъква, че пренасянето на дрогата е организирана от българи, но кой стои зад пратките не е ясно. Очаквайте още информация по случая.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *