Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ислямизация в Родопите! Имами отказват да погребат мъртвец, ако носи българско име – с видео

rodopiИмами в Родопите не погребват мъртъвци, ако имената им не следват мюсюлманските канони. Абсурдното решение е гласувано съвсев скоро от Съвета на старейшините към Мюфтийството, но вече взима застрашителни размери. Жертви на новата практика са българомохамеданите, които са мнозинство в общините, където строго се съблюдава забраната. Целта е да бъдат претопени.

Според исляма, ако покойникът не бъде опят, духът му никога няма да намери покой. Имамите препращали роднините на мъртъвците към православните свещеници. Гаврата с опечалените е жестока! Всъщност православните попове не могат да погребват хора от други вероизповедания.

Противници на скандалната разпоредба са една шепа имами на преклонна възраст, които не могат да приемат такава islqmжестокост към изповядващите исляма. В резултат на това, отцепниците са подложени на изключителен психически тормоз от страна на своите. Стигало се дори до смъртни заплахи!

Според специалисти по етническите въпроси, в Родопите се задава нова възродителен процес. А решението на Съвета на старейшините е в пълен разрез със законите на Корана и е продиктувано от талибанско влияние. Това е пореден опит да се насажда омраза между хората на етническа основа.

Освен българомохамеданите, от забраната за погребение за заплашени и мюсюлмани, които не са сменили българските си имена, наложени им през възродителния процес от 80- те години.

Вече е сигнализирана Комисията за защита от дискриминация. Дали обаче ще реагират поне един път адекватно? От години се говори за разпространението на радикален ислям в Родопите, но никой не обръща внимание. Някои даже гледат с насмешка. Междувременно, от Арабския свят пристигат всякакви шарлатани, които проповядват омраза между хората. skandalno.net

Опитите за ислямизация в Западните Родопи не секват от години. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *