Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Искрен Пецов: Баща ми – министъра, ме заряза

Искрен Пецов

Жестоки драми в семейството си крие певеца Искрен Пецов. Бъдещият латинопартизанин бил едва 6 – годишен, когато майка му починала от задушаване – асфиксия. Затова детството му не било от най- веселите и безгрижните. Отраснал с баща си и с по- големия си брат, който по- късно също си отишъл съвсем млад от тумор в мозъка.

С баща им – Петър Николов, се преместили от Русе в София заради неговата работа. Той е професор по психология, доктор на науките. И сега преподава в университета. „Фамилията му е като моята – Пецов. Но стана известен с второто си име – Николов. Беше зам. -министър на просветата 8 години. В тоя период се смениха двама просветни министри – Александър Фол и Дража Вълчева. Не мога да кажа, че съм имал особен късмет в живота. Все трудности ме се струпваха“, разказва певецът.

Роденият през 1963 година изпълнител започнал да пее още по Живково време, а по времето на групировките забавлявал Иво Карамански, Георги Илиев и Илия Павлов. С първия от тях дори имал инцидент. На участие в Слънчев бряг Кръстника нахълтал в заведението с целия си антураж. Не е тайна, че босът обичал да пее и свирел нелошо на китара. Поседял малко и в паузата между песните отишъл при Искрен и поискал да купи китарата му, за което извадил веднага няколко пачки. Инструментът, марка „Фендер“ струвал страшно много пари, които Карамански бил готов да даде, но за певеца той имал емоционална стойност – бил спомен от починалия му брат. „Подари ми я малко преди смъртта си. На него пък му я дал вторият китарист на Карлос Сантана, с когото са учили заедно в чужбина“, казва Искрен.

Искрен Пецов със семейството си

Да откажеш на Карамански в ония години било безумно смело, но Искрен отсякъл: „Не се продава“. В крайна сметка Карамански се отказал.

Професор Пецов приемал философски решението на по- малкия си син да се изявява като музикант. Искрен е завършил френската гимназия, а когато влязъл в казармата, помолил татко си да го уреди да служи по- близо до София. Строгият професор го отрязъл веднага и Искрен отслужил две години военния си дълг в Ямбол. Не му помогнал и когато кандидатствал във ВИТИЗ и го скъсали. Затова се дипломирал в УНСС.

Днес 82-годишният баща на певеца все още преподава в Благоевград. В началото не помагал особено на внуците си, защото заживял с доста по – млада жена. Вторият му брак завършил с тежък развод и доста материални загуби, които довели семейството му до финансов колапс.

Затова Искрен е върл противник на брачната институция, която според него е измислена от църквата, за да задържи хората в подчинение и да ги прави дисциплинирани.

Анита Петкова, в. „Галерия“

ВИЦ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *