Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Искат 20 години затвор за сливенския похитител

Станчо Станчев

Похитителят от Сливен Стефан Стефанов да прекара следващите 20 години зад дебелите стени на затвора.

За това настоява раненият от него охранител Станчо Станчев. Той и петте заложнички от банковия салон в града на Сините камъни са протестирали присъдата от 14 години и 6 месеца лишаване от свобода, която бе постановена от Стефанов от Окръжния съд – Сливен.

„Недопустимо е пострадалите да искат Стефанов да бъде осъден толкова тежко, защото съдът прие, че става дума за опит за грабеж, заяви адвокатът на сливенския похитител Марин Марковски.

На 23 март 2011 година Стефанов направи въоръжен опит да обере клона на Инвестбанк в Сливен и държа като заложници 5 служителки, като преди това простреля Станчев. Днес той ще застане пред Апелативния съд, за да обжалва присъдата си.

адв. Марковски

„Наказанието му от 14 години и половина затвор за сега е твърде високо. Клиентът ми не е изнасял пари от банката. Той не е убил никой. Имаме доброволен опит да убие охранителя Станчо Станчев. Стефан е можел да стреля по охранителя още няколко пъти и да го убие, имал е достатъчно време и възможност. Той го е ранил и после го е пуснал“, категоричен е адвокат Марковски. Той подчертава, че Стефанов има чисто досие и затворът не трябва да го смачква допълнително.

Освен максимална присъда заложничките на сливенския похитител искат по 10 500 лв. обезщетения, а простреляният охранител Станчев – половин милион лева за нанесени неимуществени щети.

Седмици след като присъдата му бе произнесена, Стефанов бе изоставен от многобройните си приятели от село Кортен, които преди това горещо го подкрепяха, като му носеха в ареста колети с лакомства и колбаси. След като резето хлопна зад врата му, взели решение да спрат да му дават рамо в трудния за него момент.


ВИЖ ВИДЕО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *