Инж. Мирчо Банев, проектирал скривалищата на Кадафи, проговори – с видео

0
Муамар Кадафи
Муамар Кадафи

Между 1993 и 2000- та година инж. Минчо Банев е главен проектант на секретните военни бази в Либия. Като представител на „Техноекспортстрой” в Джамахирията, Банев е натоварен от Муамар Кадафи със задачата да проектира тайни подземни тунели и бомбоубежища в близост до столицата Триполи и други пустинни райони в страната. Пред skandalno.net Мирчо Банев склони да разкаже подробности от работата си.
Не виждам вариант при който ЕС и САЩ да заловят Полковник Кадафи. Защото нашата фирма навремето изгради в Либия най- сигурните бункери и скривалища на планетата, категоричен е инж. Банев. Бункерите на кадафи всъщност са огромни градове, вкопани на 300 м. дълбочина под пясъците на Либийската пустиня, а стените им са от специален бетон с дебелина над 4 м. И атомна бомба да падне отгоре им- няма да ги засегне. Още преди години Кадафи хвърли няколко милиарда долара, за да ги построи и сега може да се чувства в пълна безопасност. Ако западните съюзници се надяват да го заловят, трябва да знаят, че

Инж. Мирчо Банев
Инж. Мирчо Банев

жестоко се лъжат. Той всеки ден сменя местонахождението си. Придвижва се по система от канали – лабиринти, които буквално браздят цялата територия на Либия. А армията и населението в Триполи и областта винаги ще го подкрепят, защото по време на режима му те бяха облагодетелствани и не живееха никак зле. Западняците всъщност знаят много малко за Либия, защото Кадафи съумя да държи настрана техните шпиони по време на цялото си управление. Наскоро военният министър на Франция се изцепи, например, че Либия разполагала само с 500 танка. Пълни глупости! Само във военната база, край Триполи, за която работех, имаше над 1000 танка. А такива бази в Джамахирията– с лопата да ги ринеш, продължава разказа си инж. Мирчо Банев.
муамар кадафиИнж. Банев е категоричен, че твърденията на НАТО, че Джамахирията разполага с химическо оръжие са долни инсинуации. Истината е, че САЩ и Западна Европа искат петрола на Либия. И им прилагат същия курт капан, като на Саддам Хюсеин в Ирак. Нападнаха го под предтекст, че притежавал такова оръжие. После не намериха нищо, но така или иначе Ирак бе сринат със

Войната в Либия взима все повече жертви
Войната в Либия взима все повече жертви

земята, а Саддам – обесен! През 90-та година по покана на либийския Полковник Синаси, който отговаряше за военната техника на Джамахирията посетих бомбардираните от американците през 86-та г. техни оръжейни складове. И знаете ли какво?!? В тях имаше само резервни части – нито помен от химическо или каквото и да било друго оръжие. А най- парадоксалното е, че сега Либия е атакуваана най- яростно от онези държави, които от 30 години насам я снабдяваха нелегално с всякакви оръжия. Това са Италия, Франция и Англия. Ако Кадафи умре, Либия ще бъде разпарчатосана и поделена между великите сили, завършва своя разказ инж. Мирчо Банев.

Колоритните речи и цялостен лик на Муамар Кадафи вдъхновиха десетки техно и рап музиканти за написването на безброй парчета. Вижте едно от тях! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *