Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Инкасатори – измамници цоцат пари от абонати на „Топлофикация“

parnoИзмамници, предрешени като инкасатори на „Топлофикация”, ужилиха масово софиянци в края на отоплителния сезон. Мошениците изпреварвали истинските служители и срещу малко рушветче обещавали да отчетат по- ниски показания на топломерите.

Мнимите инкасатори не пропускали да се легитимират с добре изработени фалшификати на оригиналните баджове. След като проверят показанията на топломера, умишлено се забавяли да запишат данните и неволно подхващали разговор с жертвите си. Непринудено питали абонатите дали искат срещу определена сума да отбележат по- ниски показания на топломера. Клиентите на „Топлофикация” с радост приемали сделката. Измамниците не се пазарили, взимали колкото им предложат, за да не се бавят. Обикновено между 15- 20 лева izmamaприбирали от заблудените абонати. Има и случаи, в които клиентите предлагали и повече от 50 лева. Самите абонати настоявали през измамниците да не пишат фрапиращо малки данни, за да не ги хванат в крачка. Най- голям успех жънели от лирата в банята. Понякога самите абонати предлагали по 10 лева, за да не засичат показанията й.

Изманиците инкасатори действали по групи и имали стабилна организация. Обикаляли предварително блоковете, за да видят кой ден и час ще има засичане на топломерите. Посещавали абонатите преди истинските инкасатори. Измамата излизала наяве, когато след един час идвали служителите на „Топлофикация”. Според полицията, залавянето на групата е невъзможно. Действали през определен период от време и все сменяли районите.

За следващия отоплителен сезон от „Топлофикация“ обещават да затегнат мерките за отчитане на топломерите. Но по всяка вероятност и това няма да свърши работа, тъй като бандата ще удари другите големи градове. skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *