Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Империята на Иво Прокопиев се сгромолясва! Натрупал е дългове за повече от половин милиард лева!

ivo-prokopiev01Империята на тъй нареченият кръг „Капитал” начело с Иво Прокопиев рухва с гръм и трясък. Търкалянето по нанадолнището започна още в края на 2008 г. и вече е на път да удари дъното. Още тогава Прокопиев размаха метлата и изгони на улицата сумати народ далеч преди още другите бизнесмени да са усетили полъха на кризата. Прокопиев държи контролните пакети или има съсобственост в повече от 90 фирми! Машалла! Но истината е, че повечето от най-богатите олигарси в България правят същото. Един Христо Ковачки например има повече от 150 предприятия. Освен, че някои наистина са с разнородна дейност и е естествено да бъдат самостоятелни, в повечето случаи целта на подобна диверсификация е само една: замитане на следите, укриване на доходи и от там – на данъци, източване на ДДС от държавата.

Разследване на „Телеграф” показва, как Иво Прокопиев е укрил доходи за повече от двайсет милиона

"Каолин"- една от перлите в короната на Прокопиев дължи милиони на банките!
„Каолин“- една от перлите в короната на Прокопиев дължи милиони на банките!

лева само от предприятието си „Каолин” в северна България. На този факт се натъкнали активисти от „Екогласност”. Хората вече са позабравили, но преди 10 години напористият и оправен млад бизнесмен сложи ръка върху предприятието „Каолин”. Чрез РМД / Работническо-мениджърско дружество, една форма на приватизация без пари, която хората скоро справедливо нарекоха разбойническо-мениджърска приватизация/. Придоби предприятието по абсолютно криминален начин и стана негов мажоритарен собственик. Сделката под масата беше толкова скандална, че Прокопиев бе даден на прокурор. И обвинението влиза в съда. Но о, чудо! Същата прокурорка Елена Хаджидимитрова, която го обвинява в престъпна приватизация,се завърна на 180 градуса и Прокопиев е оправдан.

Бизнесменът очевидно е толкова „оправен”, че в момента почти няма негова фирма, която да не е закъсала до гуша в борчове. Дълговете му към банките нахвърлят половин милиард лева! Благодарение на това стотици наемни работници от империята му са на улицата. Уволненията продължават.

Трагедията на Прокопиев идва от факта, че беше безапелационно отбит от сегашното правителство. Иначе от Иван Костов насам той винаги е бил близък с когото трябва от най-високите етажи на ivo-prokopiev02властта. И винаги е осребрявал по най-изгоден за себе си начин тази близост. За да се измъкне от ситуацията Иво Прокопиев на два пъти направи опит да получи лиценз за банкова дейност. БНБ го отрязва, като единият от мотивите бе, че това не може да стане без участие на уважавана финансова институция от чужбина. И Прокопиев я намира – става дума за Хипоинвестмънт банк – Австрия. Скоро след това в Австрия избухва нечуван скандал , свързан с тази банка. Директор и негов заместник са изгонени от работа, защото в банката започва разследване за измама. Краставите кучета се надушват отдалече, нали?

Ето така се гради империя в България – с измами, далавери, укриване на доходи, източване на ДДС… Но както е забелязал народът – няма вечно щастие… skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Империята на Иво Прокопиев се сгромолясва! Натрупал е дългове за повече от половин милиард лева!

  1. Коста Отговор

    29.12.2019 в 18:48

    Няма ли да умреш бе Мършо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *