Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Имотната мафия плячкосва фирми и имоти на чужденци у нас

mafiqЧужденците с недвижимо имущество у нас се превърнаха в плячка на имотната мафия. Освен че бандити си присвояват къщи и офиси на чужди граждани, бастисват техни фирми и банкови сметки. Възползват се от отсъствието им от страната и необезпокоявани издават фалшиви документи, с които слагат ръка върху собствеността им. Жертвите научават прекалено късно, че са окрадени и нямат никаква възможност за противодействие.

Преди да станем членове на ЕС, чужденците можеха да се сдобият с имоти у нас, само ако имат фирма. Обикновено регистрират дружества, без да развиват никаква дейност. Собствениците на фиктивните фирми си купуват желания имот и си заминават.

Когато мафиотите „надушат”, че жилище или офис не се експлоатират, започват да

От Търговския регистър измамниците взимат лични данни и подпис на жертвата

От Търговския регистър измамниците взимат лични данни и подпис на жертвата

 действат. Всъщност, схемата е много проста. От Търговския регистър, до който има неограничен достъп, се сдобиват с лични данни и подписи на съдружниците във фирмата. Подготвят фалшиви документи за покупко- продажба на дялове от дружеството или вкарват нов съдружник. Така слагат ръка и на имотите на фирмата, които препродават на трето лице, също човек от бандата.

В престъпната схема участват и адвокати, които помагат с подготовката на документите. Юристите може и да не са свързани с мафиотите, но без да знаят, узаконяват документите за смяна на собственост, които им дават да разписват.

Единствения начин да се спре подобен вид измами е като се ограничи достъпа до Търговския регистър, твърдят от „Икономическа полиция”. В началото на годината се обсъждаха идеи за прекратяване на свободния достъп до информацията от регистъра, но така и не се стигна до окончателно решение.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Имотната мафия плячкосва фирми и имоти на чужденци у нас

  1. за съжаление кражбата на лични данни може да доведе до фатални последствия по нашата фирма, по нашето имущество и самите нас като личност -затова трябва да се предприемат повече мерски по отношение на тяхната защита

    • Петьо Отговор

      17.07.2016 в 14:34

      Единственната защита, която ни остава от скапаните мафиоти на постове, самозабравяйки се от арогантност и наричайки себе си „държавата“ е да си купим от терористите АК и а някой мафиот ни измами, да му нацъфкаме дирника и мутрата с по 1 пълнител. Иначе лунатиците от „държавата“ не само няма да ни защитят, ами нарочно ни пращат да ни прецакат и ни наказват, ако се защитим. Да визираме влизането с отпечатъци в болници и др. общественни сгради. И тази база данни от лични биометрии ако я хакне някой а то такива има много, ще ни ограби и сметки в банки и ще ни фалшифицира и паспорти и какво ли не. Е, Москов и мафия не ги боли, но ако така продължава нещата нас ще ни заболи някой ден…. Тогава какво да правим?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *