Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Има виновен за смъртта на Чочо

Собствениците на гробището ще получат акт

Лобното място на Чочо Попйорданов

Лобното място на Чочо Попйорданов

Проверка на частното гробище в „Бояна” установи, че фаталната за Чочо Попйорданов подпорна стена е по – висока, отколкото е предвидена по проект. Разминаването с плановете и изпълнението на обекта е установено от общински експерти и ДНСК, които през вчерашния ден са извършили щателно проучване на цялата документация.

От строителните планове става ясно, че проектът е бил одобрен преди малко повече от три години, а според него тази стена е трябвало да бъде висока не повече от 1. 5 метра. В действителност обаче тя се издига на повече от два метра височина, а обектът е пуснат в експлоатация от ДНСК.

Все още специалистите изясняват зали стената е отговаряла на предписанията при пускането в експлоатация и на по – късен етап е била надстроена, или още отначало е преминавала разрешените граници. Експертите са категорични, че при настоящата височина стената задължително трябва да бъде обезопасена. Очаква се утре собствениците да получат акт заради констатираното нарушение.

След като това стане, според закона следва да бъде написан акт и за административно нарушение, чиито параметри трябва да бъдат глоба от 5 000 до 20 000 лева при положение, че наказателното постановление е издадено от общинската администрация. Ако е издадено от ДНСК глобата може да бъде в размер на 50 000 лева.

Фаталният за Чочо Попйорданов гробищен парк

Фаталният за Чочо Попйорданов гробищен парк

От ДНСК се оправдаха, че след като са издали разрешение, на обекта е имало допълнителни строителни дейности. Построена е църквата, която е пусната в експлоатация от общината, а не от тях. Когато са приемали обекта преди години, всичко е било изпълнено според изчисленията на архитектите. Единият от тях – арх. Момчил Симеонов е убеден, че фаталната за Чочо Попйорданов стена е била висока точно 1. 5 метра.

Според твърденията на Мария Петрова, изпълнителен директор на „Бояна Парк София”, на гробището не са издавани никакви предписания за безопасност, защото всичко е както трябва да бъде. Налични са всички необходими разрешителни, които са изисквани от закона. Към момента от близките на Чочо Попйорданов няма претенции към собствениците на частните гробища. Интересен факт е, че собственикът им е офшорна компания „ЕСТУРИА С. А. Р. Л“, регистрирана в Люксембург.

Виж видео: от поклонението пред Чочо Попйорданов:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *