Илиян Киряков: Стоичков ме изхвърли като куче

0

ilian1Аз и до ден днешен не знам защо Христо Стоичков не ми говори, каза тъжно бившият ни футболист Илиян Киряков. В разговор с Ивайла Бакалова той открехна част от миналото си и разказа някои подробности от приятелството си с Камата.

Осем години ние делихме една и съща стая, винаги когато бяхме на лагер или пътувахме за мач. Осем години доверявахме най-големите си тайни. Бяхме заедно за добро или за зло. Бяхме си опора. Семействата ни се сприятелиха, децата ни играеха заедно. И изведнъж всичко беше отрязано като с нож от него. Просто една сутрин спря да ми говори и толкова.

Но защо не го попита за причината – възмути се Ивайла. Как така едно приятелство се реже без обяснения? Аз предполагам защо стана това, но не го попитах. В оновя време той имаше големи амбиции, а аз не. Той искаше да завладява света, аз не. Той искаше максимално да се възползва от славата, а аз съм такъв човек, че не можех.

Взеха ме треньор в Кипър. Отидох два месеца по-рано и като нямаше какво да правя, се хванах да късам билетчета на плажа. Имах семейство, имах деца, парите ми трябвяха. Но някой ме видял и българските вестници гръмнаха. Как може героят от САЩ 94 да къса билетчета? Как може приятелят на Стоичков да я е окъсал дотам.

Срамна работа за мен няма. Но явно него го заболя тогава и го хвана срам от мен. Както и да е. Не ми говори и досега. Нали знаеш, когато си известен, имаш много приятели. Когато паднеш от пиедестала, се оказва, че имаш само познати и те те избягват, сякаш си чувмав.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/VNUD8Iuj7Lw

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *