Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Икономическият колапс продължава и през 2011

ikonomikaНай- рано в края на 2011 българската икономика ще започне да се възстановява, прогнозират експерти. Новата година в известен смисъл ще е по- тежка от 2010. Инфлацията и безработицата ще продължат да нарастват, а в същото време няма изгледи за повишаване на чуждестранните инвестиции.

Още след месец се очаква поредното повишаване на цената на хляба. То ще е само първото за годината и ще засегне още насъщни за българското домакинство стоки, прогнозират скептиците. Покупателната способност на

Вътрешното потребление няма да скочи

Вътрешното потребление няма да скочи

българите няма как да се повиши през 2011, на което много разчита правителството. При нарастваща инфлация и безработица е налудничаво да се правят кампании за стимулиране на вътрешното потребление, както планират от финансовото ведомство.

Родният бизнес ще продължава да се гърчи и да затваря работни места. Причината е в некоректността на държавата. Много фирми още чакат парите си за извършени обществени поръчки. Държавата не е върнала и ДДС- то на предприемачите, така че те няма как да реинвестират през 2011 г.

Отговорност за връщането на чуждите инвестиции отново носят управляващите. Постоянното сменяне на позицията на правителството относно ключови въпроси, е огромна пречка за връщане доверието на

Безработицата ще продължи да се увеличава

Безработицата ще продължи да се увеличава

чужденците у нас. Евтината работна ръка вече не е достатъчен стимул. Инвеститорите вече търсят квалифицирани кадри, които уви, напускат България.

Предвижданите 3,6 % икономически ръст, на които залага правителството, са абсолютно недостижими през 2011, сигнализират експерти. Най- обнадеждаващата прогноза са 2 %, а най- реалната 0 %.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *