Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Икономическа полиция: Внимавайте от кои банкомати си теглите парите!

постерминал

Инспекторът от сектор „Икономическа полиция” Надя Петкова призова гражданите, да са изключително внимателни, когато теглят пари от банкомат. Тя припомни, че при всички случаи е особено важно да се крие ПИН кода, защото чрез научаването му бандитите могат да достигнат до всичките ви спестявания.

Петкова уточни, че напоследък все повече са зачестили случаите на засечени скимиращи устройства на постерминалите в големите хранителни вериги. Все повече граждани се възползват от удобството да пазаруват с банковата си карта и да не носят пари в брой, но това дава възможност на престъпниците да научават много лесно тайните цифри.

В повечето случаи, постерминалните устройства в магазините не са защитени и всеки един злодей може да се докопа до ценната информация. Вече били засичани и случаи, в които самите продавачки зорко следят за информация, която после предават на свои познати.

Най – лошото в цялата работа било, че обикновено сумите се теглят в чужбина. Само малка част от „пробитите” банкови карти се източват у нас, а това прави разкриването и залавянето на бандитите особено трудно. Инспектор Петкова препоръчва да се използват само банкомати, поставени на добре осветени места и редовно проверявани от съответните органи.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=MBohgaMhYvU

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *