Идват 40 дни магнитни бури, яжте банани

0

От следващата седмица, та чак до края на октомври щe  ни акакуват силни слънчеви бури. Пикът им ще бъде на 22 септември. Гигантската ивица, която буквално проряза Слънцето през август, вече има много имена. Даже суеверните я свързаха с края на света, предречен от маите.

 Това всъщност е най-големият протуберанс, който сме веждали досега и се увеличава с 1000 километра на ден. Той прилича на птица и вещае студена зима и горещи лета и увеличаване на слънчевата активност. Това събитие, което се наблюдава в момента, е най-голямото в последните 300 години. Подобно на него е наблюдавал Галилей.

Поради интензитета на промените в слънцето ще се отключат мощни магнитни бури, които ще продължат над 40 дни, като периодична ще се засилват, или ще отслабват. Те ще повлияят най-силно на болните и чувствителните към такива явления. Съветите на лекарите са да не се пие кафе през този период, тъй като то действа на нервната система и кръвното налягане и на здравите, и на болните започва да варира. Преди лягане да се пие чаша мляко, тъй като магнитните бури влияят на съня и увеличават чувствителността към шумовете. Непременно яжте по-малко, категорични са лекарите. Храносмилателната система се претоварва от много храна, «изсмуква» кръвта, да да преработи изяденото и оросяването на мозъка се намалява. Умереният глад е едио от оръжията срещу бурите. Препоръчват се и банани, поне три на ден и малко храна, но богата на калий и магнезий. Много помагат медът и бялата риба, а ако хапвате месо, трябва да не е мазно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/ozhBCEQuW4k

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *