Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Идеята за заплати по местоживеене е малоумна!

Напълно малоумна нарекоха идеята на министър Дянков за диференцирани заплати Димитър Манолов и Емил Хърсев. Дянков предложи да има различни заплати в големите и малките градове. Могат да се направят наистина такива заплати, но по професии.

Примерно един стругар да не може да получава по-малко от 500 лева, независимо дали работи в София, или Каспичан. Но обратното – ако работи в София да взема 1000, а ако е в Каспичан 300 е пълна безумица, коментира вицепрезидентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов.

Хърсев пък съзря  две големи опасности от подобна стъпка. Първата естествено е демографска бомба. Ако живеещите в малките градове бъдат отрязани и откъм заплати, а безработицата и без това там е голяма, ще хукнат масово към София и големите градове да си търсят препитание и малките населени места съвсем ще опустеят. Втората опасност е чувствително по-малко постъпления от данъци в държавния бюджет и създаване на възможност за законни измами. Много от фирмите ще преместят фиктивно седалищата си в малки градчета и ще си плащат там данъците и осигуровките на работниците си. Това не е забранено от закона, а работодателите ще водят счетоводството си от друг град и ще пестят дължимото на държавата. Щом могат да наемат Иван за 300 лева заплата от Мездра, защо да го наемат от София за 600, попита Хърсев.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *