Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

И САЩ ни критикува заради освобождаването на братя Галеви и Златко Баретата

galeviКритична статия, озаглавена „Застой във войната с организираната престъпност в България”, се появи в „Ню Йорк Таймс”. В материала се описва провала на съдебните дела срещу Златомир Иванов- Баретата и братя Галеви.

Новият министър- председател на България, Бойко Борисов, през последния месец е изправен пред тежко изпитание. Въпреки обещанията му да се справи с организираната престъпност, съдът продължава да е слабото звено, което пуска бандитите.

Последният пример за толерантно отношение към престъпниците е случаят

Златко Баретата беше пуснат под домашен арест

Златко Баретата беше пуснат под домашен арест

със Златомир Иванов – Баретата. Покритият с татуировки мъж, беше освободен преди седмица от Софийския апелативен съд. Иванов се намира под домашен арест заради инфекция на пикочните пътища след операция. Малко след това, съдът преустанови делото, тъй като един от съдебните заседатели беше арестуван за разпространение на педофилски филми.

Един от ангажиментите, които пое България, при приемането си в ЕС през 2007, беше именно справянето с престъпността. Оттогава обаче, няма нито един осъден бандит. Междувременно, се наблюдава оживление в подземния свят. Тази седмица се появи новината, че са платени 400 000 евро за ликвидирането на премиера Бойко Борисов.

Броени дни преди това, Окръжния съд в Кюстендил оправда на първа инстанция Пламен Галев и Ангел Христов за ръководене на престъпна банда и рекет. Делото беше определено от министър- председателя като „тест за нацията” и прикова вниманието на европейските институции.

sadatПодсъдимите са бивши полицаи, по- известни като братя Галеви. Това наименование роди нова българска дума – „галевизация”, използвана като синоним на безнаказаността на престъпниците и възможността им да манипулират държавата и нейните институции. Братя Галеви се превърнаха във феодални владетели на 44- хилядния град Дупница, прочул се като Галевград, само на 70 км от столицата София. Галев и Христов притежават по- голямата част от бизнеса в града.братя галеви

Около Галеви се вдигна страхотен шум през 2008, когато бившият вътрешен министър Румен Петков призна, че тайно се е срещнал с тях. Същата година, двамата бяха арестувани след мащабна полицейска акция. През 2009 обаче бяха освободени, след като се кандидатираха за парламентарните избори.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *