Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

И непушачите умират млади

Стресът и заседналият начин на живот рушат най – много човешкото здраве

Стресът е най - важният фактор за влошено здраве

Стресът е най – важният фактор за влошено здраве

Водещи български лекари заявиха, че тютюнопушенето не е най – значимият порок, който застрашава човешкото здраве. Специалистите не отричат огромната вреда и от него, но подчертават, че най – страшни са ежедневният стрес, заседналият начин на живот, фалшивите храни по търговската мрежа и злоупотребата с алкохол.

Според статистическите данни, за последната година се наблюдава рязко увеличаване в броя на младите хора, засегнати от различни тежки заболявания. Един от хилядите примери е 39 годишен мъж от Казанлък, който е покосен от инсулт. Пламен води сравнително спокоен живот, работи в автосервиз. Не пуши цигари, но и не спортува, като цяло битието му е същото като на всеки обикновен българин. Признава, че

обича всяка вечер да си пийва по чашка вино и петдесет грама концентрат

Лекарите обясняват, че стресът е най – основният фактор, предизвикващ инсулт. Той е логичната реакция на организма срещу прекомерното психическо напрежение и най – тревожното е, че вече засяга все повече млади хора, дори и във възраст под 30 години.

Цигарите не са най - вредното нещо за човешкото здраве

Цигарите не са най – вредното нещо за човешкото здраве

По този повод началникът на клиниката по „Неврология” във ВМА доц. Красимир Генов разкри, че именно младите са най – засегнати от влиянието на негативния стрес. Точно той е нещото, което намалява и на практика унищожава защитните сили на всеки организъм и докарва на всеки засегнат исхемични нарушения на мозъка.

От гледната точка на специалист, неврологът препоръчва на всички да отделят достатъчно време за почивка. Най – добре за човешкото здраве е да се правят поне по няколко разходки сред природата седмично, да спортува, да се прави лечебен масаж. Също така, вместо лекарствени препарати, трябва да се приемат храни богати на антиоксиданти и витамини. На денонощие трябва да се осигурят минимум 7 или 8 часа сън, да не се прекалява с цигарите, кафето и алкохола.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *