Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

И кметът на Димитровград се оказа Калинка

Кметът на Димитровград Иво Димов от ГЕРБ е показал фалшива диплома за висше образование, обявиха медии. След решение на местния парламент цялата общинска администрация на ръководни длъжности била задължена да си представи документите.

Кметът представил диплома за бакалавър от Пловдивския университет, но журналисти се усъмнили и поискали справка от университета. Оказало се, че дипломата е фалшива. Димов за всеки случай я показал без печат от висшето учебно заведение, за да не бъде обвинен като колежката си Калинка, че е фалшификатор.

Депутатът от ГЕРБ Иван Петров изпратил СМС до Бойко Борисов с искане за среща да решат проблема. Никой не знае обаче тази среща дали се е състояла и защо проблемът не бил замазан. Малко по-късно се опитал да го замаже кметът, като на втора пресконференция обявил, че всъщност в момента е студент.

Димов е бил депутат от квотата на ГЕРБ преди да седне на кметския стол. Той е поредното доказателство за Калинките на всички нива от властта на ГЕРБ и за това, че в партията влизат верни, но не и образовани хора. Няма как, когато не си решил собствените си образователни проблеми и си завършил само средно, да решаваш проблемите на цяла държава, а после на цял един голям град, смятат политолози. В наше време заемането на ръководен пост може и трябва да стане само с диплома, показваща ценза на човека. Независимо сдружение пък предложи да се направи проверка колко от депутатите на ГЕРБ са вишисти и колко от тях са влезли в парламента само защото са верни на партията, или на случаен принцип. А някои може да са го направили с пари, съмняват се от организацията.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *