Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

И ГЕРБ ще борят престъпността с приказки

Цветанов и Борисов

Отдавна забравихме за надеждата, че правителството на ГЕРБ ще сложи някакъв ред в разрушената ни държава и ще направи така, че българите да заживеят като истински европейци. Вече явно съвсем изчерпани откъм идеи и настоящите управляващи започнаха да борят престъпността чрез приказки и консултативни съвети, точно както правеха и предишните правителства на републиката.

Няма българин, който да не е забелязвал, че досега в България мерки се вземат само и единствено след назначаване на цяла поредица от най – различни заседания, на които обикновено се говорят само врели – некипели и не се върши никаква съществена работа. Тези срещи на върхушката продължават с години и приключват едва, когато даденият проблем вече е напълно забравен от обществото.

Мафията все още командва България

Сега МВР министърът Цветан Цветанов обяви, че има чисто нова идея за превенция на престъпността у нас. Той предлага да се създаде Национален съвет, който да изпълнява функцията на проводник между съответните ведомства, неправителствения сектор и местната власт, които от десетилетия не могат да се разберат кой за какво точно отговаря. Новата организация ще бъде отговорна за реализацията на националната политика, що се отнася до намаляване на броя на престъпленията, ще изготвя различни доклади и проучвания, касаещи тенденциите на престъпността.

Идеята на вицепремиера обаче съвсем не породи положителни вълнения сред гражданите, а само ги накара да коментират, че ГЕРБ все повече заприличва на политическите си опоненти, които непрекъснато упреква в това или онова.

„Както министрите на БСП преди години говореха без да вършат нищо съществено и се разхождаха по оперативки, напоследък и ГЕРБ започнаха да действат по същия начин – приказки без действие. При тях отначало се забеляза някаква промяна, но тя вече е напълно забравена от хората” – коментира обезверен столичанин.

Виж видео:

http://www.youtube.com/watch?v=l1r050M17Dk

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *