Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Христо Стоичков забъркан в схема за източване на държавната хазна?

Как се прави бизнес в България

Христо СтоичковЗловеща схема за противозаконно облагодетелстване в сектора с дървесината разкри собственикът на няколко фабрики Красимир Дачев в национален ефир. Бизнесменът сподели личния си опит от участие в държавни конкурси, като даде за пример един от миналата година. По думите му, конкурсът бил спрян предсрочно, като целта от нерегламентираното упражнение била Христо Стоичков да получи 150 хиляди тона дървесина.

Конкретизирайки ситуацията Дачев разказа, че във въпросния търг са подали документи всички фирми от сектора. Всичко уж вървяло както се очаква, но 10 дни преди сделката участниците изненадващо получили съобщение, че тя вече е приключена. Сега станало ясно, че дървесината е дадена на Христо Стоичков, като затова ходатайствал лично депутата Емил Димитров, който тогава бе в редиците на ГЕРБ, а сега – съосновател на новата партия БАСТА. Правомощията да командва този сектор получил лично от тогавашният земеделски министър Мирослав Найденов.

красимир дачевЕмил Димитров от своя страна получи право на глас и по телефона убедено отхвърли всички обвинения, наричайки Дачев „долен лъжец” в ефир. Според него Христо Стоичков няма участие в никакви фирми и не съществува нито един документ, който да потвърждава обратното.

„Стоичков го няма в никакви фирми. Нека този да даде доказателство с документи, да покаже коя е тази фирма! Този път ще приключим в съда. Не може пред хората да говориш такива неща, никой не се е месил в работата на борсата. Нека самият той да каже колко пъти ни е молил да му дадем дървесина без да участва в търг. Цели съвещания сме правили, а той често искаше да заобиколи търговете”, заяви депутатът.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *