Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Христо Мутафчиев едва оцеля след инсулт – с видео

hristoАктьорът Христо Мутафчиев оцеля по чудо след тежък инсулт. Председателят на гилдията бил открит в стаята си в Поморие, където снимал филм. Любимецът на народа претърпя тежка 4- часова операция в София , но днес се очаква да се събуди. Приятели и роднини на аткьора от вчера неотлъчно стоят в болницата и се надяват на добри новини.

На 26. 10. наобяд, бърза помощ отнася Христо Мутафчиев в МБАЛ – Бургас. Лекарите успяват да го стабилизират, но се налага операция в София. Премиерът Бойко Борисов изпраща правителствения самолет „Фалкон” да транспортира актьора в столицата. След 14 часа, Мутафчиев постъпва в МБАЛ „Св. Иван Рилски”.

Приятели на актьора веднага се събраха пред болницата, за да подкрепят изтъкнатия интелектуалец. Зам. – министърът

С добрите си приятели Валентин Танев и Филип Аврамов

С добрите си приятели Валентин Танев и Филип Аврамов

на културата, Митко Тодоров, осигурил автомобил, който да пренесе кръвните банки, необходими за тежката операцие на артиста.

4- часовата хирургична интервенция, която приключи в 22 часа, премина успешно. Лявата част на тялото на Христо Мутафчиев временно е парализирана, но съвсем скоро ще си възвърне жизнеността. Днес докторите ще събудят актьора, който беше включен на командно дишане.

Хематомът, предизвикал инсулта, бил доста голям и само бързата лекарска намеса предотвратила фаталния край. Здравословното състояние на актьора не било особено добро, а хипертонията допълнително усложнила положението. В свои интервюта,

Актьорския екип от "Клиника на третия етаж"

Актьорския екип от "Клиника на третия етаж"

председателят на Съюза на артистите, споменава, че отскоро започнал да спортува редовно и се опитва да спре цигарите.

41- годишният актьор е роден в Карлово. След три неуспешни опита да влезе в НАТФИЗ, накрая е приет в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев. След като се дипломира, една година играе в Драматичния театър в Пловдив, а от 1995 минава в Градски театър зад канала. Христо Мутафчиев става известен с ролите си на Ачо Циганина в „Дунав мост”, както и с превъплъщението на доктор Томасян от „Клиника на третия етаж”. От 2005 е председател на Съюза на българските артисти.

Христо Мутафчиев в „Клиника на третия етаж“. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *