Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Христо Ковачки отърва Лидия Шулева от затвора

Шулева доволна след оправдателната присъда

Лидия Шулева си тръгна вчера от съдебната зала засмяна до уши, след като беше оправдана по обвиненията за злоупотреби със служебно положение. Решението на съда обаче вся смут сред магистратските среди. Оказа се, че съдия Александра Йорданова, която оневини Шулева, е разследвана от половин година за корупция.

В качеството си на министър на икономиката и енергетиката, тя ръководеше и агенция „Информационно обслужване“. Шулева допуснала до класифицирана информация за търгове на предприятия близкия до Христо Ковачки – Петър Павлов, като го назначила на работа там. По този начин подставеното лица на енергийния олигарх се добрал до ценни сведения, които

Ковачки се размина с условна присъда за укриване на 17 млн. лева

му осигурили приватизационни сделки за милиони. Сред предприятията, на които сложил ръка Ковачки чрез тази схема, е и „Атоменергоремонт“.

Няколко месеца преди да оправдае Лидия Шулева, съдия Йорданова даде условна присъда на Христо Ковачки за укриването на данъци в размер на 17 млн. лева. Държавата няма да успее да си вземе парите от енергийния бос, тъй като благосклонната магистратка реши да не запорира имуществото на Ковачки. Докато издава подозрително благослонни присъди, самата съдийка е разследвана за взимане на подкупи.

Александра Йорданова по неведоми пътища успява да погаси кредит от 34 000 евро, който дължи на „Лизингово дружество“ ООД – чийто собственик е олигарха Ковачки. Само за няколко месеца сумата се стопява наполовина  – 36 000 лева. Времето съвпада с момента, когато съдийката поема делото срещу енергийния бос. След две години, когато издава условната му присъда, Йорданова вече е погасила кредита си към дружеството на Ковачки, като го е прехвърлила към Райфайзен банк, пише вестник „Всеки ден“.

Мръсни истории в магистратските среди. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

2 кометара за Христо Ковачки отърва Лидия Шулева от затвора

  1. Брамбалей Отговор

    17.05.2012 в 7:49

    Е като се знае всичко това защо не е в затвора??????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *