Христин Петков започна проект за най-бърз Интернет в България

0

Google е най-посещаваният уеб сайт в света. Той е на челна позиция в общо 62 страни, следван от социалната мрежа на Марк Зукерберг – Facebook (лидер в 50 страни).
Изследователите от Оксфорд посочват също, че в Канада са първенци по достъп до интернет върху глава на населението. Там 80% от гражданите са онлайн, докато в Китай повече от половината жители нямат възможност да сърфират в глобалната мрежа. В други държави с по-многобройна популация и нисък стандарт на живот се очаква интернет тепърва да се развива: Индия, Нигерия, Етиопия и др. В същата класация името на България изобщо не фигурира, което озадачи редица специалисти в областта.
pic1През 2011 в страната ни стартира проект под ръководството на Христин Петков, Директор на ИА Електронни съобщителни мрежи и информационни системи, който да предостави високо-скоростен интернет дори в най-отдалечените и изостанали райони. Друг съществен белег за завидините качества на интернета в Бълагия е класирането й през преди 2 години на 3-то място по бързина на връзката, а през 2012 – на десета позиция.
Любопитен факт от проведеното проучване е, че 42 % от общия брой сърфиращи онлайн в световен мащаб се намират в Азия, а най-голям подем в оптимизирането на връзката се очаква в африканските държави.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *