Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Хранят бедни сирачета от детски дом с мухлясал хляб и суров боб

Малчуганите намекват и за насилие от страна на възпитателите

хранят сираци с развалена храна

Хранят сираци с развалени продукти

Възпитаниците на дом „Милосърдие” в Лом разкриха истината за отношението на възпитателите към тях. В свое писмо те споделиха, че често ги карат да ядат развалена или полусурова храна, а педагозите и надзирателите често си позволяват волности в отношенията си.

„За вечеря ни даваха полусварен боб, от помощи. Тъй като домът няма достатъчно пари, хората понякога ни правят помощ. Преди вечер ни дадоха някакво кисело мляко, което горчеше ужасно. После ни дадоха салам, но това е за да ни замажат очите. Мислят си, че така ще ни накарат да мълчим, но ние няма да мълчим” – разказва Найден.дом за сираци Лом

Самият той е едно от петдесетте деца в сиропиталището в Лом. В момента е на 19 години, а от 3-годишен е оставен за осиновяване. По – малките го наричат с почетното звание „председателя”. Когато проблемите в „Милосърдие” започват, Найден създава фалшива електронна поща и пише писмо до бТВ.

Неприятностите стартират преди 7 месеца, когато тогавашната директорка на дома напуска, за да работи на друго място за три пъти по – висока заплата. Новоназначеният шеф въвежда нови правила, които са в ущърб на децата и за негова облага.

”Коледните подаръци ги скриха в кухнята, която сега са направили на склад. При идването на проверяващите аз им казах, а те ми отговориха, че са запознати. Какъв е смисълът да се търсят спонсори, когато всичко подарено се крие и не стига до нас?” – казва още Найден.

От инспектората към общината обаче естествено не откриват никакви нередности. Според тях всичко е в рамките на нормата, а мухлясала е била само една филийка хляб. Въпросният боб също бил сготвен както трябва, в срок на годност и прочие, но ето – сортът му е такъв, та не става за ядене. Дори шпекът за децата е „Стара планина”, тоест най – високото качество (вие вярвате ли го това?).

В крайна сметка децата са добре, но просто страдат от липса на внимание. Самият нов директор Маринов признава, че понякога има превъзпитание с бой и това е една от причините да се „отключи” напрежението.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *