Хотелите мамят в цените с по- висока категория

3
Ефтини трикове прилагат малките хотели

Малко хотели крият табелките с истинските си звезди под тезгяха, а на видно място на рецепцията поставят фалшива тапия за по- висока категория.

Истинската тапия се вади само при сигнал, че пристигат контрольори. Под командата на шефа пред очите на клиентите рецепционистка между Несебър и Равда светкавично откачила от стената рамката с 3- звездна регистрация и я подменила с истинската – 2- звездна. Гостите се отказали да подават оплакване, тъй като измамният собственик веднага им опростил част от цената. Този късмет споходил обаче само очевидците на срамния трик. Собственикът ги извикал в офиса си и шепнейки, ги попитал колко искат да им опрости от цената. След кратки преговори двете страни си стиснали ръцете на 120 лв.

Евтини гешефтарски трикове прилагат малките обекти за настаняване извън големите курорти, които по- рядко са проверявани от контрольорите ни, обясни шефът на Комисията за защита на потребителите Веселин Златев. До 3000 лв. е глобата за подобна измама, а при повторно нарушение- 6000 лв.

Започват масови проверки по хотелите

Според Златев особено по коледните и новогодишните празници българите нехаят за категорията на хотела или ресторанта, защото се интересуват само от купона. От тази ниска потребителска култура и приспана бдителсност обаче собствениците се възползват пълноценно и печелят с надути цени, които не отговарят на категорията.

От регионалните дирекции за защита на потребителите правят проверка в цялата страна на всички обекти. Контрольорите ще изненадат ресторанти и хотели с внезапни хайки и навръх Нова година.

Златев препоръчва да запазваме винаги касовия бон или фактурата, за да можем да направим рекламация, ако сме недоволни или пострадаме по време на престоя. Ако видим, че ни мамят трябва обезателно да пуснем жалба с касов бон в комисията, за да се разследва сигнала и да получим компенсация.

ВИЖ ВИДЕО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *