Хората на Цар Киро: Гяури, ще мрете!

3
Катуница

Основният свидетел по делото срещу Кирил Рашков, или т. н. Цар Киро – Веселин Христов разкри, че бил „поръчан” на наемни убийци от ромската фамилия. Според негово изказване, информатори му съобщили, че хората на Рашков потърсили свои контакти от ъндърграунда, за да му светят маслото. Причина за готвеното покушение била непремиримата му позиция срещу безчинствата на ромите.

Христов обаче не уточнил, дали е подал официална жалба за тази заплаха. Той изразил надежда, че информацията ще стигне до вътрешното министерство и служителите му ще вземат необходимите мерки. Самият Веселин е категоричен, че върху него е надвиснала реална опасност, защото той лично е видял смъртта на съселянина си Ангел Петров, който беше прегазен в Катуница на 23 септември.

В Пловдивския съд вече започна първото заседание по делото срещу шофьора на микробуса, който уби 19 годишния Ангел. Симеон Йосифов е обвинен в умишлено убийство, като е нарушил правилата за движение по пътищата. На делото бяха привикани тридесет свидетели и четири вещи лица.

На 23 септември 2011 година, в Катуница пристигнали десетина коли с роми от Пловдив, които напъплили по улиците на селото, за да сплашат жителите му. Те се заканвали на хората с думите „Гяури, ще мрете!”, а внукът на самозвания цар размахвал сабя над главата си. На по-късен етап, хладното оръжие било взето от настоящият свидетел по делото Нихат Алиев, който обаче отрича. За това той бе предупреден официално от съдията, че го заплашва затвор, ако лъже в показанията си.

Кирил Рашков - Цар Киро

По-интересното е, че един от гостите на Цар Киро във фаталния ден призна, че роднини на фамилията са подтикнали пристигналите коли с роми да направят показна обиколка из селото, за да сплашат местните българи, които искат изселването им. След това обаче свидетелят явно се поуплаши от собствените си думи и започна сам да си противоречи. Накрая, от думите му стана ясно, че даже въобще не познавал никой от фамилията Рашкови.

Бащата на убития Ангел пък ще започне дело за обезщетение в размер на 700 хиляди лева. Той ще търси парите от застрахователната компания, в която е застрахован автомобилът на физическия убиец Симеон Йосифов.

Катуница:

http://www.youtube.com/watch?v=KoJ033TMxHE

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Големи приказки пак почнаха да вадят ама онази тълпа дето ги беше подгонила винаги може да ги навести пак :)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *