Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Холандски сайт събира жалби срещу български емигранти

Холандски сайт събира жалби срещу българи. Инициатор на кампанията е крайнодясната партия на Герт Вилдерс „Партия на свободата”. Сайтът съществува едва от седмица, а вечер са събрани десетки хиляди жалби срещу наши сънародници, които живеят там .

Оплакванията са свързани най- вече с пазара на труда. Забраната за достъпа до пазара на труда за българските граждани се очаква да отпадне през 2014 година.

Сайтът призовава всеки холандец, който е останал без работа заради граждани от България да сподели за случая си. В страната на лалетата живеят приблизително 70 000 наши сънародници.

Герт Вилдерс гарантира, че всички жалби срещу българите ще бъдат предоставени на министъра на социалната политика и заетостта. Крайнодясната партия е третата най- голяма политическа сила в Холандия. Участва и в настоящето

Герт Вилдерс е лидер на крайнодясната "Партия на свободата"

правителство. Герт Вилдерс води усилена къмпания срещу отварянето на трудовия пазар за българи и румънци. Страната обаче ще бъде принудена да го направи в началото на 2014 година, според директивите на ЕС.

Холандия е единствената членка на ЕС, която е против приемането на България и Румъния в Шенген. Страната обеща, че ще промени позициите си от края на 2011 г., ако следващите два мониторингови доклада на държавите са положителни.

Последният доклад за България, който излезе преди дни обаче е изключително негативен. Освен липсата на реформи в съдебната система, за първи път беше порицана и работата на МВР – заради приемането на дарения от фирми и частни лица и некачественото събиране на доказателства. Ключово беше и отсъствието на словосъчетанието „политическа воля”, което се изтълкува единодушно от опозицията като силен удар срещу управляващите от ГЕРБ.

Премиерът Борисов също не скри недоволството си от лошия доклад и обвини директно Цветан Цветанов и бившия правосъден министър Маргарита Попова.

Крайнодясната партия на Герт Вилдерс вероятно е в основата на отказа на Холандия за приемането на България и Румъния в Шенген.

Българите в Холандия се борят за равни права на холандския трудов пазар. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *