Хиляди румънци се изсипаха за Великден у нас

0
more1
Черно море

skandalno.net Хиляди гости от Румъния заляха Северното Черноморие за Великден. Мнозинството се изсипа в Златни пясъци. Албена, Балчик и Каварна също посрещнаха част от румънската вълна. Евтините пакетни цени са главната причина за наплива.

Повечето хотели специално отвориха врати само за Великден. После пак ще се наложи да преустановят работа до май месец, когато започва сезонът. Доста хотелиери решили да не рискуват с толкова ранно отваряне, обаче сгрешили. Притесненията, че няма да има туристи за Великден се оказали неоснователни. Да, тази година няма българи по Черноморието за празника, само че румънците се случили повече от очакваното.

В Несебър и Созопол имало доста гърци, че и българи тук-таме. Южното Черноморие е по-удобно за южните съседи, така че те ходят там. Много пък наши сънародници забягнаха в Гърция за почивните дни. В Родопите също има доста гърци, дошли да се насладят на нашите СПА-хотели. Банско и Боровец пък се оказаха предпочитаното място за българите.

От влизането на България и Румъния в ЕС, северните ни съседи все по-често предпочитат да

Празните курорти не притесняват румънците
Празните курорти не притесняват румънците

прекарват почивките си у нас. Тъй като преобладават по Северното крайбрежие, там хотелиери и ресторантьори направо свалят звезди на румънците. Правят се менюта преведени на техния език. От обслужващия персонал се изисква да говорят румънски. За миналата година, туристите от Румъния са най-големият брой чужденци посетили страната ни.

Извън великденската еуфория, са пристигнали вече първите гости в Слънчев бряг. За норвежците хладното време тук не е проблем. Те винаги идват още преди началото на сезона, когато курортът е пуст. Иначе, Слънчев бряг все още не е възстановен от наводненията преди месец. В доста неприветлив вид, курортът посрещна туристите от скандинавската страна. skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *