Хиляди поискаха сваляне на правителството

0
Протест на ГОРД
ГОРД искат оставката на правителството

Няколко хиляди граждани излязоха днес на площад Св. Александър Невски в София и поискаха оставката на правителството. Шествието е организирано от Гражданското обединение за реална демокрация (ГОРД), чиито лидер е евродепутата Слави Бинев.

Няколко хилядната тълпа се срещна със други протестиращи. Група хора, организирани чрез Фейсбук искаха спиране на монопола на дружества като Топлофикация, Енерго дружества, както и конторл върху горивата. Двете групи се обединиха в протеста си, като започнаха от пилоните на НДК, преминаха през бул. Витоша до храм-паметника Св. Александър Невски. Гражданите развяваха гордо знамена и плакати и скандираха оставка. Недоволството на хората идва в Денят на независимостта на България, а Слави Бинев обяви, че на всички им е писнало да живеят в мизерия и страх. Гражданите искат промяна, искат ГЕРБ да се оттегли от властта и също така искат по-добър живот за всички в държавата.

Тук е момента да напомним, че не отдавна Слави Бинев заяви, че ГЕРБ готви неговото похищение и се страхува за живота си. Може би това е подтикнало ГОРД да стачкува и да иска ново правителство, но едва ли протестите на няколко хиляди души ще могат да се преборят с октопода на ГЕРБ. И все пак е хубаво, че има хора, които се изправят срещу корупцията.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *