Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Хем си нямаме цяла магистрала, хем всеки километър асфалт ни излиза златен!

magistrala1

По златната българска магистрала

Skandalno.net Безумно скъпата още при старта на строителството й автомагистрала „Люлин” е на път да удари в земята по цена и най-големите пътни съоръжения в света по стойностните си показатели. От договорените при старта 137 милиона лева тя вече скочи на 185 млн. евро. Засега. Това стана благодарение на постигнатото споразумение между строителния министър Росен Плевнелиев и ръководителите на консорциума „Мапа-Дженгиз” от Турция, който строи магистралата. Нашият министър твърди, че претенциите на комшиите за оскъпяването имат основание.

Само че у нас проблем като този се превърна в масова практика, а от решаването му някои хора наистина се издигат за цял живот в друг социален статус. Практика е обществените поръчки за важните за държавата обекти, в които се наливат милиони, да бъдат спечелвани от най-ниските оферти и най-кратките срокове за изпълнение. Да не говорим как пък предлагащите най-ниските magistrala2оферти незаконно се сдобиват с информация за предложенията на конкурентите. И си строят мирно и кротко няколко месеца. А после като се започне: тук къртихме пет скали повече от предвиденото в проекта, трябват още пари, тук излезе подпочвена вода, трябват още пари, тук завоят стана малко по- остър – дайте още пари и т.н.

Само да не си помислите, че отпадналите с по-високите оферти, не правят абсолютно същото, стига да се докопат до заветната обществена поръчка. С налятите досега пари по шосетата в Българя по някои други географски ширини хората щяха да построили магистрала по върховете на Хималаите. У нас обаче няма нито една цяла магистрала.

И така: какъвто и сериозен проблем да изскочи у нас винаги става ясно, че решаването му може да стане само по един единствен начин – с яко крадене. Skandalno.net

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *