Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Хеликоптерите на НАП прикриват нов кръг в митниците – Апостолите – с видео

selo1Въздушните акции на НАП отвличат вниманието на обществото от новосформирания кръг на Богоизбраните или Апостолите, които усвояват милиарди от контрабанда. За разлика от някогашните кръгове, като Орион или Юпитер, този на Апостолите е силно стеснен и само богоизбраните са допуснати в него. Това заяви бившият шеф на митниците Емил Димитров – Ревизоро.

Кръгът на Апостолите е естествено образувание за родните митници. Със смяната на властта, се подменят и хората, които въртят контрабандата и печелят милиарди от сенчестата си дейност. Българската държава винаги е покровителствала нелегалната търговия по границите си, още от времето на социализма. По онова време обаче, по- голямата част от парите се е

Ревизоро обяви, че кръг Апостолите върти контрабандата

Ревизоро обяви, че кръг Апостолите върти контрабандата

инвестирала в държавни инициативи, а сега се усвоява от частни лица и няма начин да се разпределят надолу по веригата, твърди Ревизоро.

Според бившия шеф на митниците, акциите на НАП с хеликоптерите са предназначени за отвличане на вниманието и създаване на илюзорна представа за справедливост. Прословутото митничарско село край яз. Ивайловград, което се прочу като Веселото село, е известно още от 1998 и не би трябвало съществуването му да предизвиква изненада в управници и политици – най- малкото, защото много от тях са го посещавали. Веселото село е едно от първите подобни тузарски зони и едно от най- скромните. Ревизоро смята, че се отклонява вниманието от още по- луксозните палати – в Боровец, Пампорово, Арбанаси, Сандански.

Палат, издигнат незаконно на държавна земя

Палат, издигнат незаконно на държавна земя

Някои от най- известните обитатели на митничарското село са братя Павлин и Николай Паришеви. Именно от табелката на входа на имота им – „Министерство на веселбата” , тръгна славата на Веселото село. Братя Паришеви са бивши служители в Управление пътни такси и разрешителни. След като са уволнени, подхващат частен бизнес. Собственици са на два хотела в Свиленград, както и на транспортни фирми. В дома им не веднъж са гостували силните на деня, както и бивши управници.

Румен Атанасов- Козела притежава едно от най- луксозните имения във Веселото село. Домът му е отдалечен от останалите, винаги се движи със силна охрана. Козела е бил близък до покойния бос на ВИС-2 Георги Илиев. Росен Киришев- Кириша е друг големец, чиито палат е застрашен от събаряне. Баровецът притежава игрални зали в Свиленград и по морето. Атанас Сталев е типичен „герой” на прехода. Навремето въртял безмитни магазини на ГКПП Капитан Андреево. За отрицателно време става милионер. В митничарското село е построил няколко къщи. Притежава и собствен зоопарк.

Единственият във Веселото село, който притежава акт 16, е шефът на митницата в Свиленград – Стефан Марашев. Постройката е издигната на забранено място, но митничарят, чрез поредица от врътки, успява да узакони имота си.

Незаконното селище край язовир Ивайловград беше открито от екип на НОВА тв. ВИЖ ВИДЕОТО:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Един коментар за Хеликоптерите на НАП прикриват нов кръг в митниците – Апостолите – с видео

  1. Asen Prodanov, Burgas Отговор

    01.04.2011 в 23:54

    Когато бивши или настоящи държавни служители (в случая – митничари) са нарушили законите на държавата, заграбвайки за лични нужди държавна земя и застроявайки я с незаконни постройки, става дума за престъпление с висока обществена опасност. Такива хора трябва да бъдат съдени безкомпромисно и незабавно с цялата строгост на закона! Противното би означавало узаконяване на деянията им, което най-малкото ще е поредния пример за безнаказаност пред обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *