Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Хапчета ще помагат да живеем до 150 години

Сътвориха вълшебни хапчета за безсмъртие

хапчета за безсмъртие

хапчета за безсмъртие

Американски учени започнаха разработка на ултрамодерни хапчета, които ще повишат значително продължителността на живот. Благотворният ефект на илачите върху човешкия организъм на практика ще забавя процеса на стареене и така хората ще могат да доживеят до 150 или повече години.

Новият медикамент е синтетична версия на органичното вещество ресвератрол, което се намира в червеното вино. За него се смята, че забавя стареенето на клетките, чрез засилване дейността на белтъка SIRT1. Към момента производителите са започнали тестове върху болни от диабет или псориазис хора.

Хората ще бъдат безсмъртни като боговете на Олимп

Хората ще бъдат безсмъртни като боговете на Олимп

Според професора по генетика от университета в Харвард Дейвид Синклер може да се окаже, че остаряването на човешкото тяло не е точно „необратимо бедствие”. Той уточни, че сега се правят изследвания дали новите хапчета ще имат благотворен ефект и върху хора, които нямат проблеми със своето здраве.

Професорът обясни, че чрез усилване дейността на SIRT1 се подобрява и дейността на клетките. Чрез приемът на достатъчно количество от този протеин, клетките стават по – малко лениви. Досега проведените експерименти върху пчели, мухи и мишки са показали, че след външно засилване дейността на клетките те са живеели по – дълго време.

Дейвид Синклер твърди още, че е направил проучвания, които уверено показват, че базираните на ресвератрол вещества имат пряко и положително въздействие върху човешкото здраве. Негови противници от научните среди обаче са категорични, че проведените опити не са истински, а само хитър трик. Въпреки всички противоречия, някои от опитите вече са дали обещаващи резултати за различни заболявания като остеопороза, безсъние, възпалителни заболявания, рак и др.

В най – смелите си мечти, професор Синклер вижда как разработваното от него хапче ще помага на хората да живеят по 1 000 години и на практика ще станат безсмъртни.

Виж видео:

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Въведете кода за проверка: *